© Stefaan Van Hul

Antwerpen plant snel veerboot voor fietsers

De stad Antwerpen onderzoekt of aan de voetgangerstunnel op Linkeroever een steiger of ponton voor een veerboot voor fietsers kan worden aangelegd. Als dat technisch mogelijk is, zou de overzetboot binnen het halfjaar kunnen varen.

svw

Binnen het Antwerpse stadsbestuur is er een grote eensgezindheid over de noodzaak van een veerboot tussen de rechter- en de linkeroever. Door de werkzaamheden aan de liften en de defecten aan de roltrappen was de voetgangerstunnel de voorbije maanden voor fietsers een grote bron van ergernis. Tot overmaat van ramp lieten de liften aan de Kennedyfietstunnel het ook vaak afweten. Daar komt nog bij dat in de tweede helft van 2017 de roltrappen van de voetgangerstunnel worden gerestaureerd. Dan dreigt er nog meer hinder.

Om het groeiend aantal fietsers in Antwerpen meer comfort te bieden, is het Havenbedrijf bereid om de invoering van de waterbus, gepland voor eind 2017, te versnellen op de verbinding tussen het Steenplein en Linkeroever.

Hoe snel de veerboot kan varen, hangt af van de mogelijkheid om de bestaande steiger op Linkeroever geschikt te maken voor fietsers of om er een ponton aan te leggen. Als dat kan, is het mogelijk om binnen het halfjaar de fietsers via een waterbus naar de andere zijde van de Schelde te brengen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER