Minister van Defensie Steven Vandeput (r., N-VA).
Volledig scherm
Minister van Defensie Steven Vandeput (r., N-VA). © Photo News

Vandeput geeft uitleg over F-16-rapport: "Zware fout dat rapport nooit tot bij mij is geraakt"

Een studie van vliegtuigbouwer Lockheed Martin zegt dat het perfect mogelijk is om de Belgische F-16's langer in dienst te houden, zonder veel extra kosten. Nochtans beweerde minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dat zo'n studie niet bestond. Vandeput reageert nu dat hij niet op de hoogte was van de studie. "Het was een zware inschattingsfout dat de rapporten over de levensduur van de F-16's niet zijn doorgestroomd naar mij of naar Chef Defensie Marc Compernol", verklaarde de minister vanmiddag in de Kamer. De oppositie is woest. Premier Michel heeft een onderzoek bevolen.

611 reacties

  • Katy Ameloot

    6 jaar geleden
    Als wij later op pensioen kunnen, dan die f16's ook zeker.....
  • Richard Kerkhofs

    6 jaar geleden
    Niet weten of wel weten zijn beide onvergefelijke fouten en moet tot ontslag leiden. De N-VA is echter principe- en schaamteloos.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Tis simpel, we moesten de F35's hebben wat het ook kost. Ben ik ook mee akkoord. Wat maakt het uit dat de F16's langer meekunnen of niet. We lopen al op zoveel zaken achteruit in België, dat tenminste onze leger modern in deze eeuw behoord. Ik ben er zeker van dat Van De Crem er achter zat.
  • Etienne De Bondt

    6 jaar geleden
    Beseft Crombez wel dat hij de door zijn partij en de Ps benoemde defencietop in vraag aan het stellen is? Als uitkomt , wat zal gebeuren, de het de top van defencie is dat die studie heeft achtergehouden dan is hij even dom als zijn Anwerpse partijgenoot Meeuws.
  • Patrick Arnout

    6 jaar geleden
    Zware fout, onprofessioneel, dat de minister er zelf niet aan dacht zo een studie te bestellen. Zelfs de regeringsleden en partijgenoten hebben niet verder dan hun neus gekeken. Wel naar hun eigen zakken natuurlijk.