Oud-president Sarkozy.
Volledig scherm
Oud-president Sarkozy. © AFP

Franse oud-president Sarkozy aangehouden: hij zou in 2007 geld hebben aangenomen van Kadhafi

De Franse ex-president Nicolas Sarkozy is vanochtend aangehouden voor verhoor. Justitie verdenkt hem ervan dat hij voor zijn verkiezingscampagne van 2007 geld heeft aangenomen van de toenmalige Libische dictator Kadhafi. Sarkozy kan maximaal 48 uur worden vastgehouden. Mogelijk wordt de ex-president daarna in staat van beschuldiging gesteld.

25 reacties

  • Erik Van der Veken

    6 jaar geleden
    Heb in 2007 cadeau van 40 ton nijlbaars van Oeganda via Bhengazi overgevlogen naar Vatry , dat was een cadeau van Khadafi aan Sarko
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    moesten ze levenslang opsluiten. In mijn ogen weer de zoveelste oorlogsmisdadiger. zonder reden een land platbombarderen, hij zal wel goed zijn zakken hebben gevuld met al die andere multinationals die jaarlijks nog voor 51 miljard euro uit Libië stelen en waar wij als volk niets van zien buiten de boten vluchtelingen die hier aankomen. Je kan betere dingen met ons belastingsgeld doen dan landen platgooien
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Sarkozy is met grote voorsprong de beste president die Frankrijk ooit gehad heeft. Maar de politiek-correcte meute moest hem niet. En dan moet Barbertje hangen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Gisteren was in de Duitse media sprake van 50 miljoen ipv 5 miljoen ,.Voor 5 miljoen heb je geen 3 koffers nodig ,voor 50 miljoen wel.
  • Ria Adams

    6 jaar geleden
    Hier hebben we veel Sarkozy's gehad ze zijn allemaal vrijuit gegaan ik ben benieuwd.