Steve Jobs stelde in 2007 de allereerste iPhone voor.
Volledig scherm
Steve Jobs stelde in 2007 de allereerste iPhone voor. © AFP

Lang voor de iPhone bedacht Steve Jobs de MacPhone. En die zag er helemaal anders uit

iHLNOp 9 januari 2007 presenteerde Steve Jobs, in zijn typische uniform van jeans en coltrui, de allereerste iPhone. Apple veranderde op dat moment voorgoed de wereld van de telefonie, maar eigenlijk had de CEO dat al veel eerder willen doen. Jobs bedacht immers 23 jaar daarvoor al de 'MacPhone', een concept dat de allereerste smartphone had kunnen zijn.

6 reacties

  • Oli Gearius

    6 jaar geleden
    Op tweakers vind je merken die beter en goedkoper zijn dan Apple/Androids, laat staan als je de chinese websites kent. Onlangs een NEOGEO cartridge (Pulsar) gekocht voor maar 2EUR, origineel, terwijl die overal elders aan 160EUR verkocht wordt, als je weet waar je moet zijn hoef je nooit meer te werken. Hetzelfde met razor/oneplus/etc phones die beter zijn dan de huidige mainstream iOS/Android phones en 1/5e goedkoper.
  • Stijn Vandamme

    6 jaar geleden
    de macphone trok op geen zak. Zo zie je maar dat dit "genie" over het paard getild was en voornamelijk een marketing wiz was. Hij heeft niets uitgevonden dat al niet eerder door iemand anders bedacht was.
  • Wim Desmet

    6 jaar geleden
    lang voor de iphone maakte windows ook een smartphone....
  • Francis Aerts

    6 jaar geleden
    Minitel bestond al jaaaren in Frankrijk
  • Jos driesen

    6 jaar geleden
    En lang voor dat Steve jobs geboren was, was er ene Nicola tesla. De meest kennen deze persoon wss niet. Maar hij was rond 1890 al bezig met een soort iPad en internet!