BELGA
Volledig scherm
© BELGA

N-VA stelt veto tegen invoering statiegeld op pmd. Schauvliege: "Niet volgens afspraken"

Regeringspartij N-VA verzet zich tegen de invoering van statiegeld op blikjes en petflessen. Volgens hen dreigt het statiegeld de consumptieprijs te verhogen en ook de mensen te treffen die al netjes sorteren. De N-VA gelooft meer in een "slimmer en ambitieuzer" zwerfvuilbeleid. Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) laat weten dat de beslissing van N-VA niet strookt met de regeringsafspraken. 

65 reacties

  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Ik raap al jaren op vrijwillige basis zwerfvuil in mijn woonbuurt. Van mij mogen ze morgen beginnen met statiegeld op blikjes en PET-flessen. Dan betaalt iedereen die de inhoud consumeert, wil hij dat toch weggooien dan zal iemand anders het statiegeld voor hem wel innen. Maar de straat blijft dan wel proper.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Ongeveer 30% van de vlamingen zijn blijkbaar te lui om het leeggoed terug naar de winkel te brengen.Is het toeval dat dit ongeveer het percentage is dat stemt op....?Maar ik begrijp het standpunt van N(V)-A wel hoor.Het betaalde statiegeld krijgt men terug bij inlevering van leeggoed.En daar wringt het bij N(V)-A.Bij die partij is men het gewoon om geld aan te pakken en zeker niet om terug te geven.
  • Willem Piscaer

    6 jaar geleden
    interessant die Schauvliege, doet niks anders dan wat de republikeinen in de VS doen, haar goesting. Allemaal de pot op want de NVA heeft het toch voor het zeggen??
  • Willy Nuyts

    6 jaar geleden
    Een 33cl blikje Pepsi nog gekocht juist voor nieuwjaar voor minder dan €0.25, ik zie nu €0.56 in dezelfde supermarkt en eventueel met €0.25 statiegeld is dik driedubbele prijsverhoging op 3 maanden.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Het enige wat voor nva telt is dwarsliggen .