AP
Volledig scherm
© AP

Politiechef: "Zelfrijdende Uber-wagen niet in fout bij dodelijk ongeval"

De Volvo SUV van Uber die betrokken was bij het eerste dodelijke ongeval met een zelfrijdende wagen, was niet in fout. Dat zei Sylvia Moir, politiechef van Tempe, Arizona. "Het is heel duidelijk dat het moeilijk zou geweest zijn de aanrijding te vermijden, in welke modus dan ook", verklaarde ze na het zien van de videobeelden.

20 reacties

  • Lucynda van der Does

    6 jaar geleden
    Niemand wil dit. We willen ouderenzorg en beter onderwijs. Steek daar je geld in. Niet in het vervangen van mensen. Want echte mensen zijn maar lastig....
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    De technologie staat gewoon nog niet ver genoeg om zelf rijdende auto's in het verkeer toe te laten.Daarbij komt nog dat alles wat met Internet verbonden gehackt kan worden wat in de US al verschillende keren is aangetoond.
  • Ed Buun

    6 jaar geleden
    Miljoenen keren veiliger dan een mens dat met de auto rijd. Sommige systemen kunnen alle gevaren op 3 voetbalvelden rond je auto detecteren en jouw in veiligheid brengen moest het nodig zijn.
  • Guy Custers

    6 jaar geleden
    Maar met zijn handen normaal aan het stuur had die "bestuurder" wél kunnen reageren!! Zelfrijdende auto's: hou ze vooral uit mijn buurt!
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Zolang de fabrikanten niet voor 100% verantwoordelijk kunnen gesteld worden bij fouten met zelfrijdende wagens zullen ze niet aanvaard worden door de maatschappij.