Goose verrast ALS-patiënt met optreden tijdens benefiet

© eva

Een verrassingsoptreden van Goose was voor ALS-patiënt Koen Bulckaen uit Deerlijk het hoogtepunt van de benefiet die familie en vrienden voor hem organiseerden. In totaal kwamen zo'n 2.500 mensen langs. “Dit doet mij enorm deugd.”

EVELIEN VANTOMME

ALS-patiënt Koen Bulckaen (46) een onvergetelijk feest bezorgen, daarom organiseerden zijn familie en vele vrienden van Chiro Sellewie dit weekend voor hem een benefiet. Alles waar de Deerlijkenaar van houdt was aanwezig, van een voetbaltoernooi tot optredens van zijn favoriete muziekgroepen. Maar dat Koen zaterdagavond ook zijn grootste idolen zou ontmoeten, was een grote verrassing.

Tussen de geplande optredens door gaf Goose een akoestisch optreden en dat terwijl de Kortrijkse band enkele uren later werd verwacht op het filmfestival in Oostende. “Fantastisch. Ik heb er enorm van genoten”, zegt Koen. “Ik heb ze al live gezien, maar dat ze speciaal voor mij tijd hebben gemaakt, is zo speciaal. Ik had niet durven dromen ze hier te zien. Echt een geweldige verrassing, ook door het gesprek dat we achteraf nog hadden.”

De ontmoeting met Goose was het hoogtepunt van een geslaagd weekend voor Koen. Zo'n 2.500 mensen kwamen langs om de Deerlijkenaar een hart onder de riem te steken. In maart kreeg de vader van twee tienerdochters te horen dat hij lijdt aan de spierziekte ALS.

Maar hij weigert om in een hoekje te zitten treuren. “Als je van de ene dag op de andere dag niet meer mag werken en niet meer kan doen wat je graag doet, dan stort je wereld in. Maar ik moet mijn ziekte aanvaarden. Ik probeer zo veel mogelijk te genieten van kleine dingen en dan vooral van het gezelschap van mijn familie en vrienden. Dat ik er niet alleen voorsta, is mijn grote sterkte. Op de benefiet waren ook mensen die ik al lang niet meer had gezien, dat deed deugd. Mijn familie en vrienden hebben hard gewerkt en ze hebben er iets geweldigs van gemaakt.”

Steun aan lotgenoten

De benefiet werd georganiseerd om de financiële kosten van het gezin van Koen te dragen. Ook wordt een deel geschonken aan de ALS-liga. “Het is een ziekte die mensen niet kennen en daar willen we verandering in brengen. Ik ben blij dat het zo'n succes was, niet alleen voor mezelf en de mensen die dit organiseerde. Maar ook voor de lotgenoten die we hiermee helpen”, zegt Koen.

De vele initiatieven op de benefiet, zoals een veiling onder leiding van acteur Peter Bulckaen, waren één voor één een groot succes. De totale opbrengst zal bekendgemaakt worden bij een cheque-overhandiging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen