Vrienden houden wake aan huis mysterieus omgekomen Gentenaar

© credit

Het huis op de Meulesteedsesteenweg van de in Spanje op mysterieuze wijze om het leven gekomen Jeroen Schelstraete (41) is al een week lang een klein bedevaartsoord. Gisteren hielden vader Eddy, broer Ruben en verloofde Wendy Leung er een stille wake met een honderdtal vrienden. Met bloemen en kaarsjes. En natuurlijk met een goed glas. Zoals Jeroen het zou hebben gewild.

Het levenloze lichaam van Jeroen Schelstraete werd vorige week zaterdag gevonden op de composthoop van een containerpark in Spanje. Gedumpt na een verkeersongeval of nadat hij was vermoord, dat is nog niet duidelijk.

De volkse buurt waar Schelstraete woonde, wachtte niet om hem te herdenken. De roze gevel van zijn huis is behangen met foto’s en tekstjes, er liggen bloemen en knuffels, er staan kaarsjes.

“Bedankt om hier te zijn.” Veel meer kreeg Wendy Leung gisteravond niet over haar lippen. “Het is allemaal zo overdonderend. Ik wist dat Jeroen geliefd was, maar ik had hier nooit zo veel volk verwacht. Het zegt veel over wie mijn lief was. Speciaal, maar goed speciaal.”

“Een engel en een duivel tegelijk”, noemde papa Eddy Schelstraete hem. “Hij heeft geen gemakkelijk leven gehad, maar wel een schoon leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen