Een trouwstoet veroorzaakte onlangs chaos op de A12 richting Brussel ter hoogte van Meise. Feestvierders haalden levensgevaarlijke manoeuvres uit op de snelweg. Op een bepaald moment stopte de stoet zelfs om de bruidegom op de autostrade in de lucht te gooien.
Volledig scherm
Een trouwstoet veroorzaakte onlangs chaos op de A12 richting Brussel ter hoogte van Meise. Feestvierders haalden levensgevaarlijke manoeuvres uit op de snelweg. Op een bepaald moment stopte de stoet zelfs om de bruidegom op de autostrade in de lucht te gooien. © RV

Voortaan tot zelfs levenslang rijverbod voor trouwstoet

Wie de weg kwaadwillig blokkeert – denk bijvoorbeeld aan een trouwstoet of een wegblokkade bij een betoging - kan voortaan strenger bestraft worden. Rechters kunnen nu ook een onmiddellijk en zelfs levenslang rijverbod opleggen.

174 reacties

  • Philippe Deckers

    6 jaar geleden
    Eindelijk!
  • Francy Rys

    6 jaar geleden
    Zeer goede maatregel en ze nu ook effectief toepassen. wij krijgen ook een boete voor 51 km per uur.
  • Can Cannan

    6 jaar geleden
    Straf het 'anders' zijn. Ooit straffen de 'anderen' terug. Wie men niet respecteerd zal ook niet respect krijgen. Dit is een creatie van haat en onverdraagzaamheid jegens ALLE anderen. Ik keur geen enkel storing van openbare orde goed, maar handel i.G.naam rechtvaardig en begripvol.
  • Hafid Sadiki

    6 jaar geleden
    zouden ook levenslang rijbewijs moeten intrekken voor wie dronken os achter het stuur
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Ja, ahmed, we weten dat jullie nog in sprookjes geloven...terug een maagd worden door de bruidegom in de lucht te smijten, hoe verzinnen jullie het? Even hilarisch als triest. Dat is geen traditie dat is bedrog dat ze enkel idioten kunnen wijsmaken, vraag het eens na bij een echte dokter? Jullie kunnen misschien ook hete melk erin gieten om het maagdenvlies te repareren?Hahahaha...