Toeristen in de Tsjechische hoofdstad Praag.
Volledig scherm
Toeristen in de Tsjechische hoofdstad Praag. © Reuters

Dorpen en steden kunnen zich vanaf nu registreren voor 'gratis' EU-wifihotspots

EuropaDorpen en steden in de hele Europese Unie kunnen zich vanaf vandaag  registreren voor een gratis wifi-hotspot, gefinancierd door de Europese Unie. Bedoeling is dat ook Europeanen uit kleine dorpjes, waar 4G geen evidentie is, toegang hebben tot het internet. Het 'WiFi4EU'-project kost de EU 120 miljoen euro, zei eurocommissaris voor Digitale Agenda Mariya Gabriel vandaag.

6 reacties

  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Gratis, en wie betaalt? Wij.
  • Paul Detandt

    6 jaar geleden
    Leve de kankerstraling !
  • Jan Dierckx

    6 jaar geleden
    1- over de straling zeggen ze niets. 2- Ik zie nu al heel wat (smeer-)geld van eigenaar wisselen om te weten te komen waar deze zones gaan liggen. Appartementen/winkels/cafés/restaurants zullen in korte tijd verdubbelen van grond- of huurwaarde. 3- kan iemand zich Wall-e nog herinneren? Dat stuk waar hij onder de mensen komt en die allemaal in een rijdende TV zitten?
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Dus de EU sponsort de datacommunicatie van zakenmensen en sales mensen die nu gegarandeerd overal gratis WIFI zullen hebben er ermee een economische toegevoegde waarde kunnen bijdragen...
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Gratis bestaat niet, iemand betaald de rekening. Dat dure ondemocratisch vehikel, dat EU noemt, probeert zich populair te maken.