© mmd

thumbnail: null
thumbnail: null

Gezin uit Dilsen-Stokkem op straat na zware brand

In een huis in de Rechtestraat in het centrum van Stokkem is zondag rond 17.45 uur brand uitgebroken. Bewoners van een woonerf merkten het vuur op en sloegen alarm. De brandweer van Maasmechelen kon voorkomen dat het dak van het huis instortte. Door de brand staat het gezin met drie kinderen dat de woning huurde, op straat.

Mark DREESEN

“We zagen plots een enorme rookwolk opstijgen vanuit een dakkapel van het pand”, aldus bewoners van het woonerf in de Gallestraat. “We zagen dat het vuur uitbreidde en verwittigden de hulpdiensten.” De woning waar het vuur uitbrak, ligt in een steegje tussen de Rechtestraat en de Gallestraat. Het steegje is niet toegankelijk voor auto’s en erg smal. Om die reden moest de brandweer de bluswagens laten staan op de Rechtestraat. Het gaat om een oude woning die gerenoveerd is en deels achter een muur is gelegen. Een smalle poort in de muur geeft toegang tot het pand. Het huis werd gehuurd door een gezin met drie kinderen. “Het gezin woont nog maar enkele weken in het pand”, aldus een buurvrouw. “Om die reden kennen we hen nog niet. Ik heb het gezin deze namiddag zien vertrekken met hun drie kinderen in de wagen. Ze waren dus niet thuis.”

Dak

“Het vuur is ontstaan op een slaapkamer onder het dak”, aldus Dimitry Opdenakker van het brandweerkorps Maasmechelen. “De vlammen zijn dan over het dak verder gelopen naar andere kamers. We hebben flink geblust. Daardoor is het dak net niet ingestort. Wel heeft de dakconstructie veel geleden en is het huis onbewoonbaar. Op het gelijkvloers is er veel water- en rookschade. Alle huisraad van de eerste verdieping moeten we naar buiten brengen. De oorzaak van de brand is onbekend.”

Omdat in het centrum van Stokkem het Limburgs Dames Schuttersfeest werd georganiseerd, was er veel volk in de stad. In 2007 had het Limburgs Dames Schuttersfeest ook plaats in Stokkem en ook toen ging in het centrum een huis in vlammen op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer