.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Doorbraak: Vlaamse wetenschappers doen belangrijke ontdekking in strijd tegen leukemie

Wetenschappers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie hebben een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen leukemie. “Onze bevindingen zijn een belangrijke stap vooruit in de zoektocht naar gerichte therapieën voor leukemie", zegt onderzoeker Charles De Boeck aan VTM Nieuws.

6 reacties

  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Belgische universiteiten bijten de spits af in " doorbraken" voor bepaalde ziekten. Maar ze voegen er steeds aan toe dat het nog jaren kan duren. En daarna hoor je er niets meer van. Welke strategie zit daar achter? Waarom onnodige hoop verwekken bij die zieken? Stop met die doorbroken onzin.
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Doorbraken genoeg in dit land. Maar vooraleer de medicatie op de markt mag komen, dienen de pillenmakers en andere instanties hun zegje doen hoe de financies worden geregeld. Ondertussen blijven de mensen die het nodig hebben in de kou staan. Meestal duurt zulke officiële erkenning zo wat dertig jaar ....
  • julia Gosseye

    6 jaar geleden
    Telkens er een doorbraak is duurt het nog vele jaren voor er concrete resultaten zijn. Hetzelfde geldt voor alzheimer en nog tal van andere ziekten. Wat schuilt daar achter ?
  • Bert Sterk

    6 jaar geleden
    Weeral een "doorbraak". Raar dat er nog steeds zieken zijn!
  • Johnny De Sutter

    6 jaar geleden
    Het duurt weer jaren voordat er iets mee gedaan kan worden zekers?
  1. Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”
    PREMIUM
    5

    Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”

    Al zeker honderdduizend Belgen lieten hun DNA testen via commerciële (Amerikaanse) bedrijven als MyHeritage, Ancestry of 23andMe. Ze zijn een makkelijke, snelle en goedkope manier om in het verleden te duiken, maar wat hun handleiding niet vertelt: ze kunnen je hele leven op z’n kop zetten. Joyce, Odette en Regina deden er één — elk om hun eigen reden — en kwamen véél te weten: “Uit de test kwam: verhoogd risico op kanker. Twee jaar later kreeg ik de diagnose.”
  2. Baanbrekend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijkste vragen beantwoord
    PREMIUM

    Baanbre­kend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijk­ste vragen beantwoord

    Naar lucht happen terwijl je snel en piepend ademhaalt. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij een astma-aanval. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek in het vooraanstaande tijdschrift Science heeft nu aangetoond hoe de vernauwing van de luchtwegen zorgt voor ontsteking en slijm. Met deze nieuwe kennis kunnen we astma mogelijk voorkomen in de toekomst. HLN-wetenschapsexpert Martijn licht toe wat de wetenschappers precies zijn te weten gekomen in deze wetenschappelijk studie.