UGent
Volledig scherm
© UGent

UGENT doet sociaal experiment: hoe kritisch zijn de studenten?

De Universiteit Gent heeft haar eigen studenten onderworpen aan een sociaal experiment dat moest aantonen hoe kritisch studenten omgaan met vreemde beweringen van hun professoren. De universiteit wilde zien hoe lang het duurde voor studenten reageerden en zich verzetten tegen dubieuze stellingen.

14 reacties

  • Jan Hoeben

    6 jaar geleden
    Hoe kritisch zijn proffen eigenlijk ? Ga eens zoeken naar een universiteitsauditorium dat voldoet aan de wettelijke eisen waar het aan moet voldoen. Dat vindt je niet, althans niet aan een Belgische Nederlandstalige universiteit. Dank zij het "Binnenmilieubesluit". En al die proffen die peroreren dat "elkeen geacht wordt de wet te kennen" en "elkeen de wet moet respecteren", vinden dat blijkbaar doodnormaal.
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Eigenlijk een flauw experiment. Als je dit soort uitspraken doet en reactie wil uitlokken, moet je ze uitvergroten, duidelijk maken dat er iets niet klopt. 'Armoede is een erfelijke ziekte' - dat is het in zekere zin ook - is zo'n schimmige stelling. Het valt mij ook op hoe slecht deze professoren 'les geven'. Een beetje raar staan doen op een podium en heen en weer lopen. Je zou van minder je aandacht verliezen.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    En als je dan wat tegen je prof durft zeggen bij andere voorstelling word verkeerd gevonden normaal dat je prof laat uitrazen Wie weet wat hij bedoeld les krijgen is prof luisteren niet onderbreken omdat niet akkoord met zijn stelling? toch??
  • willem sliggers

    6 jaar geleden
    Het is goed gevonden ! Zo blijft de student wakker na al dat feesten en pintelieren. Gent is ook heel apart op dat vlak , kijk maar eens rond hoe men erbiij loopt. Zelfs een blinde kan zien hoe de sossen hun invloed hebben op het dagelijks leven. Waanzinnige ideeën zijn eigen aan Gent.
  • Jan Desmet

    6 jaar geleden
    Inderdaad Patrick !