Belga / Photo News
Volledig scherm
© Belga / Photo News

Commissie keurt intrekking 15% van dotatie prins Laurent goed

Een speciaal ingerichte commissie heeft in de Kamer vandaag voor gestemd om eenmalig 15% van de dotatie van prins Laurent af te nemen, zo'n 46.000 euro. Er waren 12 stemmen voor en 1 stem tegen. Volgende week beslist het parlement of ze de beslissing van de commissie zal volgen. 

395 reacties

  • Victor OOMS

    6 jaar geleden
    De prins kwam niet zelf,dus,bekend hij schuld.De gewone werkman of gepensioneerde wordt jaarlijks bestolen door de belastingen en wij kunnen niets zeggen, wij moeten het ondergaan.
  • Tony Boelen

    6 jaar geleden
    Ter compensatie misschien een wafelenbak organiseren.
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Rik Tytgat, stelt u die vraag ook over de voetbalgoden? Wat voor levensreddende dingen doen die wel die hun fiscaal voorkeursstatuut en hun gigantische inkomsten rechtvaardigen? Op de rins is het makkelijk schieten: hij schiet niet terug, maar als je op een voetbalgod schiet, krijg je alle fanatieke supporters op je dak en die gaan soms HEEEEL ver!
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Zo veel verstand heeft het parlement van wetgeving. De Grondwet is toch duidelijk, niet? Een prins kan alleen een ambtenaar zijn. Zelfs al is dat dan met een speciaal statuut, dat statuut moet wel in een wet opgenomen zijn en niet afhangen van een politieker. In een democratische rechtsstaat hoort NIEMAND een poesjenel te zijn onderhevig aan willekeur. Hoeveel men daarvoor ook betaalt. Dat Laurent is wie hij is, dat speelt hier GEEN ENKELE rol: wettelijkheid speelt DE rol!!!!
  • Dide Bartels

    6 jaar geleden
    goed, nu die overige 85% nog en laat hem werken voor zijn geld. ik moet dat ook.