‘Liesl von Trapp’ uit The Sound of Music overleden

De Amerikaanse actrice Charmian Carr is zaterdag in Los Angeles op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van complicaties van een zeldzame vorm van dementie. Carr werd beroemd omwille van haar vertolking van Liesl von Trapp in de musical The Sound of Music.

JoRo

Carr zal voor eeuwig vereenzelvigd worden met haar rol van oudste van zeven kinderen van de Oostenrijkse familie von Trapp in de filmklassieker The Sound of Music uit 1965. In die oscarwinnende prent zong ze het nummer ‘Sixteen Going on Seventeen’.

© © Douglas Kirkland/CORBIS

Na The Sound of Music speelde ze enkel nog een rol in de TV-film ‘Evening Primrose’. Ze staakte vervolgens haar acteercarrière en startte onder eigen naam een ontwerpbedrijf in Californië.

Later schreef ze haar ervaringen over de opnames van en de hype rond The Sound of Music neer in de boeken ‘Forever Liesl’ en ‘Letters to Liesl’.

De echte Liesl, Agathe von Trapp, waar het personage van Charmian Carr op was gebaseerd, overleed in 2010 op 97-jarige leeftijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer