Toyota experimenteert onder andere met Lexus-modellen als zelfrijdende auto.
Volledig scherm
Toyota experimenteert onder andere met Lexus-modellen als zelfrijdende auto. © toyota

Ook Toyota schort tests met zelfrijdende auto's op na dodelijk ongeval

In navolging van Uber is ook Toyota per direct gestopt met tests met zelfrijdende auto's op de openbare weg. Dat besluit werd genomen na het dodelijke ongeval met een zelfrijdende auto van Uber in de Amerikaanse staat Arizona. 

4 reacties

  • Dirk Sterck

    6 jaar geleden
    Op elke wagen een Fbis en dat lost veel op
  • Albert Hendrix

    6 jaar geleden
    zelfrijdend is zeker nog 50 jaar te vroeg weg infrastructuur moet eerst aangepast worden + betere en juistere Gps verbindingen
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Fietsers.. Je weet nooit wat die gaan doen... Ik heb zelf al eens hard moeten ontwijken voor een fietser met dure schade als gevolg. Het was dat of een fietser onder mijn auto.. Er moet dringend iets aan dit verkeerssituatie met fietsers gedaan worden. Ik heb een hele collectie van eigen dashcam video's over fietser die denken dat ze alles mogen doen. Een computer kan geen rekening houden met "onlogische" mensen.
  • Johnny L Verhoeven

    6 jaar geleden
    Elk jaar worden in Belgie 100-erden mensen doorgereden voor wagens bestuurd door mensen maar we blijven rustig doorrijden. Nu er een persoon doodgereden wordt door een zelfsturende wagen stopt iedereen. Net zoals in de luchtvaart zal automatisatie in het wegtransport op termijn het aantal slachtoffers doen dalen. Dus leer uit dit ongeluk en doe verder.