photonews
Volledig scherm
© photonews

Auto afgekeurd, blokje rond, auto goedgekeurd: Radio1–presentator bewijst dat het kan

Eerst een rode kaart krijgen bij de autokeuring voor een slecht afgesteld dimlicht en een half uur later een groene kaart zonder enige herstelling.

427 reacties

  • Tony De Daele

    5 jaar geleden
    Laat je wagen door een technicus van de merkgarage naar de keuring rijden. Dan praten experten met elkaar. Alternatief... iets goedkoper. Leen een overall of vest van een merkgarage en rij zelf. Altijd sicces. Cheers
  • roger eeckhout

    6 jaar geleden
    één goede raad "eerst naar de keuring" en indien nodig daarna naar de garage
  • Mario Geeraert

    6 jaar geleden
    “Bij de garagist kan de vloer misschien niet helemaal recht zijn. Eens wat sneller over een verkeersheuvel rijden, kan al verschil maken. Dat kan bijvoorbeeld ook tussen de twee keuringsmomenten gebeurd zijn.” Mogelijks ook een andere stand van de planeten aanhalen of verschuivingen van de aardkorst. Duidelijke communicatie is soms wenselijk bij SBAT, lukt soms maar niet altijd...Ikzelf omschrijf dit als "zwakte".
  • Filip Van Holsbeeck

    6 jaar geleden
    Niks nieuws. De autokeuring teert al jaren op zijn machtspositie. Afgekeurd omdat mijn lichten niet goed afgesteld stonden. Onmiddellijk naar de garage gereden om ze bij te laten regelen. Volgens garagist stonden ze goed, niets aan gedaan, terug naar keuring en er door. 't is één geldklopperij. Hoe kan zo'n instantie onpartijdig zijn als ze meer inkomsten binnenkrijgen als ze je auto afkeuren ?
  • Bloemen Olga

    6 jaar geleden
    vorig jaar iets gelijkaardig meegemaakt. Met de mobilhome van twee jaar oud en twaalfduizend kilometer op de teller, afgekeurd voor de remmen. Enkele dagen later terug naar hetzelfde keuringsstation gereden, zonder enig werk te laten uitvoeren door een garage, en wonder boven wonder, een groene kaart. Nog boven de put moeten gaan staan om te zien of er bij de "herstelling" geen remolie is gelekt.