Rutten fluit Gatz terug: 'Gaan doorspoelen reclame écht niet verbieden'

Gwendolyn Rutten© blg

Het lijkt erop dat minister van Media Sven Gatz (Open VLD) voor zijn beurt sprak toen hij zei een verbod te overwegen op het doorspoelen van reclame op televisie. 'Ook als je TV kijkt, mag je je goesting doen', is Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten duidelijk.

rvs

Een kwart van alle tv-kijken uitgesteld, en daarbij wordt de reclame grotendeels doorgespoeld. Telenet en Proximus zoeken al meer dan een jaar naar een oplossing, maar minister Gatz wil eventueel zelf maatregelen nemen, zegt hij vandaag in Het Laatste Nieuws.

Daarbij is een decreet om het doorspoelen van reclame te verbieden geen taboe voor Gatz. ‘Als het moet om een gezond medialandschap te behouden dan zal ik dat doen. Dan zitten we weer voor een paar jaar goed.'

De voorzitter van de liberalen, Gwendolyn Rutten spreekt Gatz nu echter tegen op Twitter. 'Verbieden gaan we écht niet doen. Ook als je TV kijkt, mag je je goesting doen. Verandering en vernieuwing vinden altijd hun weg. Daar kan geen verbod tegenop.'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.