donderdag 22 maart 2018 - Goesting
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Gerty met (vlnr.) Jacques Vermeire, Kurt Van Eeghem en Walter Grootaers. DBA

theater

Laatste Limburgse kans voor ‘De 3 Grijzen’

‘De 3 Wijzen’ van weleer, ook wel bekend als ‘De 3 Grijzen’, geven volgende week donderdag hun voorlopig laatste optreden op Limburgse bodem. Gerty Christoffels, die samen met Walter Grootaers en Jacques Vermeire in het panel zit, maakt de balans op.

‘De 3 Wijzen’ werd al nieuw leven ingeblazen middels een geactualiseerde versie op Eén met Kobe Ilsen als presentator. Zondag gaat overigens het nieuwe seizoen van start, maar voor de real thing – de show met host Kurt Van Eeghem en panelleden Gerty Christoffels, Jacques Vermeire en Walter Grootaers – kan je al twee jaar lang in de Vlaamse theaters terecht. Limburgers hebben voorlopig nog één kans: volgende week donderdag in Beringen. “De reacties van het publiek zijn ronduit fantastisch”, vertelt Gerty. “Deze opflakkering is voor ons zó’n groot cadeau geweest, in alle opzichten. Vlak voor we het podium opgaan, wisselen we een blik van verstandhouding uit, en weten we: ‘Het gaat een hele fijne avond worden.’ Elke keer weer opnieuw.”

Pure nostalgie

“Op 12 maart 2016 deden we de eerste show in Lier”, vertelt Gerty. “Het was opgezet als een eenmalig optreden, maar twee jaar en tientallen shows later stellen we vast dat het iets meer is geworden. (lacht) En we blijven doorgaan zolang ze ons willen. Weet je, ik heb de nieuwe afleveringen van ‘De 3 Wijzen’ uiteraard gezien, we hebben er zelfs aan meegewerkt, maar ik stelde vast dat ze tegenwoordig toch een andere manier van werken hebben. Ik zeg niet dat de ene manier beter is dan de andere, maar mensen die naar ons komen kijken, komen voor hoe het ooit echt was. Noem het pure nostalgie.”

Sterke band

“We hebben geen enkel optreden gemist. Zelfs niet toen Kurts broer Marc overleed, daar stonden we toch een beetje van te kijken, wat een sterke mens Kurt wel niet is. Da’s zo’n beetje het algemene gevoel dat ik overhoud aan dit avontuur: we dachten dat we mekaar al goed kenden, maar dankzij deze tournee is de band tussen ons nog intenser geworden. Neem nu Jacques, die heeft op persoonlijk vlak de voorbije jaren toch ook wel wat op zijn bord gekregen, maar hij laat het hoofd nooit hangen, is altijd enthousiast en bijt in het leven. Ik heb echt bewondering voor hem.”

Chauffeur Walter

Christoffels beleeft niet alleen plezier aan de optredens, het ernaartoe rijden vindt ze blijkbaar even lollig. “Walter rijdt met zijn busje met geblindeerde ruiten, Jacques neemt plaats op de passagiersstoel en Kurt en ik zitten op de tweede rij. Hilarische ritten zijn dat, en ze komen het groepsgevoel zeker ten goede. Echt, dit is over de hele lijn een superpositief verhaal. Ik hoop dan ook dat we dit nog een tijdje mogen blijven doen.”

‘De 3 Wijzen’, CC Casino Beringen, donderdag 29 maart, 20.15 uur

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws