Heistenaar die vader doodde, stapt zelf uit het leven

Nadat hij op Valentijn zijn vader ­Gustaaf (70) de keel had overgesneden, is Kurt Wouters (45) het voorbije weekend zelf uit het leven gestapt. Cipiers van de gevangenis van Mechelen vonden zijn lichaam. De aanleiding zou een banale diefstal zijn.

Pieter Huyberechts en Dirk Coosemans

Schuurpapier en plakband had Kurt Wouters gestolen in het atelier van de Mechelse gevangenis, waar hij vastzat sinds de moord op zijn vader zeven maanden geleden. Toen hij onlangs betrapt werd, mocht hij niet langer aan de slag blijven in het atelier. Volgens onze informatie kon hij niet om met die sanctie.

© RR

Vrijdagnacht stapte hij uit het leven. Cipiers vonden zijn levenloze lichaam vrijdagnacht om twintig voor twee. Een ziekenwagen kwam meteen ter plaatse, maar verplegers konden Kurt Wouters niet meer redden. Het Gevangeniswezen en Wouters’ ­advocaat bevestigen de zelfdoding.

Precies een jaar na broer

Exact een jaar geleden stapte ook de broer van Kurt ­Wouters uit het leven. Het trof Wouters bijzonder zwaar. Na het faillissement van zijn bouwbedrijf was hij aan lager wal geraakt. Hij greep ook vaak naar de fles, klinkt het in Hallaar, deel­gemeente van Heist-op-den-Berg.

Ook zijn ouders, Gustaaf Wouters en Marina J., wisten niet hoe omgaan met de miserie, bleek in de daaropvolgende maanden. Het ouderpaar gaf elkaar de schuld voor de zelfdoding van hun zoon, wat leidde tot hevige ruzies en serieuze barsten in hun huwelijk.

© IF

Meer nog, het deed Gustaaf na vijftig jaar huwelijk besluiten ermee te kappen. In de weken voor Valentijn sliep hij elders, de echtscheidingspapieren zaten op de bus.

Tegenslag te veel

Die nakende echtscheiding bleek de tegenslag te veel voor zoon Kurt. Op Valentijn kwam het in de ouderlijke woning tot een zware ruzie. Hij sloeg zijn vader bewusteloos en sneed nadien zijn keel over. Hij belde nadien zelf de hulpdiensten, die Gustaaf in eerste instantie konden reanimeren. In het ziekenhuis bezweek de man vier dagen later alsnog aan zijn verwondingen.

Sinds die dramatische ­Valentijnsnacht zat zoon Kurt in de cel. Zijn aanhouding was de voorbije maanden telkens verlengd.

Net als die van moeder Marina J. trouwens, die volgens het gerecht mee achter de moord zat. Zij hielp nadien tevergeefs mee sporen uit te wissen, al beweert ze tijdens haar verhoren net het tegenovergestelde.

INFO

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER