Amerikaans president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens een persconferentie in Peking vorig jaar november.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping tijdens een persconferentie in Peking vorig jaar november. © REUTERS

Trump kondigt maatregelen aan tegen "oneerlijke Chinese handelspraktijken"

Amerikaans president Donald Trump kondigt vandaag een reeks maatregelen aan tegen de "oneerlijke handelspraktijken" van China. Dat zegt het Witte Huis. Volgens ingewijden gaat het om 50 miljard dollar aan maatregelen. De Verenigde Staten zullen onder meer harder gaan optreden tegen de diefstal van intellectuele eigendom.

5 reacties

  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Het kwam niet in hem op om eerst eens te proberen via normale onderhandelingen, dus maar direct handelsoorlogen starten. De Amerikanen kunnen zich al gaan voorbereiden op prijsstijgingen. De kleine man wordt er alleen maar armer door.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Daar lig ik plat van het lachen! Donald beschuldigt China van oneerlijke praktijken? Kijk onze meest bekende puber teveel in een spiegel?
  • Nordine Frighem

    6 jaar geleden
    Groot gelijk meneer Trump !
  • Pascal Fransen

    6 jaar geleden
    Alsof Trump de eerlijkheid zelve is.
  • Jurgen Latet

    6 jaar geleden
    Eindelijk iemand die ziet wat er aan de hand is hij kan ze niet alleen aan maar doet het toch waarom omdat het moet zij zuigen je économie leeg de producten moeten belast worden of ze hier gemaakt worden doe je dat niet is dat schuldig verzuim en kan je later voor de rechter gebracht worden wand die gaat de pensioen betalen nu meteen bij spingen en ook belastingen heffe.