"Ik ben geen partymeid die niet moet werken"

Ruim 5 jaar is het intussen geleden dat prins William en Kate Middelton in het huwelijk traden en dat tegelijkertijd Pippa Middleton, zus van Kate, in de schijnwerpers wist te treden. Dat dankzij haar welgevormde billen. Ze werd daarna een geliefkoosd onderwerp voor tabloids en paparazzi, die haar op iedere hoek van de straat leken te staan opwachten. Intussen is Pippa 33, is ze verloofd met James Matthews en bracht ze zopas een kookboek uit, "Heartfelt", in samenwerking met de British Heart Foundation. Tijd dus voor een gesprek met nieuwswebsite Daily Mail, waar ze onder meer terugkeek op de afgelopen 5 woelige jaren.

Over de media: "Het is nu al een aantal jaren dat de media over me schrijven. Daardoor heb ik een soort olifantenhuid gecreëerd. Dat is niet makkelijk geweest. Er is heel wat op me af gekomen, zoals gevolgd worden door mensen die zich achter auto’s verstoppen en plots tevoorschijn komen met hun camera’s. Dat werkt enorm op de zenuwen."

"Ik heb helemaal geen bodyguards die me begeleiden. Ik sta er alleen voor. De ogen van James zijn in dit verband ook wijd opengegaan. Daar hebben we nog een hartig woordje over moeten babbelen."

"Ik probeer niet al te emotioneel te reageren op alle aandacht. Het is gewoon een klein deel van mijn leven waarmee ik moet rekening houden."

Over het beeld dat men van haar heeft: "Men beschouwt me als zo iemand met privilegies, die haar positie in haar voordeel gebruikt. Dat ik dus helemaal niet werk, dat ik voortdurend in hogere kringen vertoef. Dat ik een feestmeisje ben zonder enige inhoud. Maar de realiteit is helemaal anders."

Over haar geflopte boek "Celebrate", met tips om een geslaagd feestje te organiseren: "Ik geloofde in het concept en ik kan niemand iets kwalijks nemen. Maar misschien was het beter geweest mocht ik een paar jaar gewacht hebben, alvorens dat boek te lanceren."

Over haar nieuwe boek, "Heartfelt": "80 procent van de recepten in het boek heb ik zelf uitgeprobeerd. Ik heb ze geserveerd aan de familie, ook aan William en Kate, die dus als proefkonijnen dienden. Ze waren erg eerlijk in hun commentaar, waardoor sommige recepten het niet gehaald hebben."

Over haar toekomstige echtgenoot: "We zijn beiden erg competitief. We hebben intussen al heel wat avonturen samen beleefd. We hebben veel gemeen en dat is positief. Ik denk dat het niet zou werken mocht hij iemand zijn die de hele dag lang in de zetel zit te niksen."

Over haar billen, die wereldwijde aandacht kregen tijdens het huwelijk van haar zus: "Ik stond perplex en ik begrijp het nog altijd niet."

U kunt het volledige interview op Daily Mail lezen.

Meest gelezen