ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Grondwettelijk Hof: winsten op online kans- en gokspelen toch niet met 21 procent BTW belast

Het Grondwettelijk Hof heeft de artikelen van de programmawet van 1 juli 2016 over de opheffing van de btw-vrijstelling voor de online kans- en gokspelen vernietigd. De regering wilde 21 procent btw heffen op online kans- en gokspelen, maar de Nationale Loterij en de casino's werden vrijgesteld. De maatregel zou jaarlijks 70 miljoen euro moeten opbrengen.

6 reacties

  • mark maes

    6 jaar geleden
    wat een onwetende reacties hier weeral.. dit heeft NIETS maar dan ook NIETS met deze regering te maken. Dit is een beslissing van de rechtbank!!!!!! en er bestaat ook zoiets als Gaming Tax dat de operatoren moeten betalen.
  • joseph charliers

    6 jaar geleden
    Het banditisme van deze regering , water - elektriciteit - gas - mazout alles wat de burger nodig heeft aan 21% , gokken enz andere speeltje aan 6% , dikke schande is deze regering enkel in het voordeel van de rijke .
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Ik gok nooit en zeker niet met de Lotto want als ik zie wie ze allemaal sponseren met geld van de gokkers lijkt mij dat oneerlijk. De helft van de inzet wordt niet uitbetaald.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Maar een basis product voor de gewone man van 6% naar 21% brengen is dan wel geen probleem????
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Ze hebben gelijk. Ik speel enkel met lotto of euromillions, maar ik vraag mij af hoe je 'binnen' kunt geraken door op sport te gokken of spelletjes te spelen, ik zie er niet te veel miljoenen Euro's winnen daarmee. Het verschil tussen mensen die enkel met lotto spelen of anderen : die anderen spelen graag, terwijl wij hopen op een dag waarop we niet meer hoeven te spelen,net omdàt we eigenlijk niet graag spelen. Dat is een essentieel verschil. Voor ons is spelen frustrerend.