Wolvin Naya beet in januari twee schapen dood in Meerhout.
Volledig scherm
Wolvin Naya beet in januari twee schapen dood in Meerhout. © Foto Billy Herman

Heeft wolvin Naya opnieuw een schaap doodgebeten?

Wolvin Naya heeft mogelijk opnieuw een schaap doodgebeten. Deze keer in het grensgebied tussen Balen en Leopoldsburg, in de nacht van 20 op 21 maart. "Naya sloeg toe in de nabijheid van het militair domein. Maandenlang gedroeg ze zich voorbeeldig en kleurde ze mooi binnen de lijntjes van het militair domein in Leopoldsburg, waar ze leefde van reeën en everzwijnen, maar nu heeft ze zich mogelijk opnieuw aan een schaap vergrepen", zegt Jan Loos van de vzw Landschap.

24 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Jagers en co zullen niet lang wachten om ook dit prachtig dier weer te vermoorden..., Want hij neemt hun moordspel af!
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    prachtig hoe de boer omgaat met dit voorval zo zouden er meer moeten zijn de wolf hoort eenmaal hier thuis dit dier heeft hier altijd geleefd en komt nu eindelijk terug
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De veelvuldige "berichtgeving" betreffende "misdadige" Naja, laat veronderstellen dat "de roep" om haar "om te leggen"( boer en jagers-jargon) groot is.
  • Robin Matthé

    6 jaar geleden
    volgende week landen er Marsmannetjes in Leopoldsburg, ik ben een Marsmannetjeskenner, dus dan moet het wel waar zijn...wat mensen zich allemaal laten wijsmaken ,het is ongelofelijk . En wacht tot er zich roedels vormen beste mensen, google eens in het rond en kijk hoe schuw die wolven nog zijn in onze buurlanden...en welke schade ze aanrichten aan vee en huisdieren, benieuwd of de pro's het nog zo mooi kunnen verwoorden...
  • Michel Deboeck

    6 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom we nu in en volledige hoera stemming moeten zijn omdat er opnieuw schapen worden doodgebeten in onze directe omgeving. Gedurende honderden jaren hebben we die wolven pogen uit te roeien, en nu gaan enkele idioten ze weer invoeren. Het is gewoon wachten op meer schade, eventueel de eerste aanval op een mens, en we zullen ze opnieuw moeten uitroeien.
  1. OPINIE: "Wolvin Naya dreigt één van de 5 miljoen doodgereden dieren in ons land te worden"

    OPINIE: "Wolvin Naya dreigt één van de 5 miljoen doodgere­den dieren in ons land te worden"

    Dierlijke pioniers worden snel beroemd. Na zwerfhond Laika die de ruimte inging en CIA-speurhond Lulu, hebben we nu in Vlaanderen een bekende wolvin - een BW zo u wil -, Naya. Het dier kan voorlopig op sympathie en fascinatie rekenen, hoewel sommige landbouwers en jagers de zaak met argusogen volgen. Wolven die vee doodbijten en een concurrent betekenen voor het jagen op reeën en hazen, dat zijn precies de redenen waarom de wolf werd uitgeroeid. Vanuit de overheid werden vroeger heuse klopjachten georganiseerd. Intussen heeft de wolf de hoogste status van bescherming gekregen. Samen met enkele collega’s pleit ik in het parlement al geruime tijd voor een wolvenplan naar Nederlands voorbeeld, de aanwezigheid van Naya heeft onze regering eindelijk aan het werk gezet.