© Guy Puttemans

N-VA schorst Vuye en Wouters

Het partijbestuur van de N-VA heef Hendrik Vuye en Veerle Wouters geschorst als communautaire experts van de partij en ze ook uit het partijbureau gezet. Dit gebeurde op voorstel van voorzitter Baret De Wever. Hij zal in de loop van de komende dagen een gesprek hebben met de twee om te bekijken hoe het daarna verder moet.

ed

Onmiddellijke aanleiding voor de schorsing van het duo Vuye-Wouters is hun kritiek van afgelopen weekend op voorzitter Bart De Wever als zou die de communautaire agenda van de N-VA volledig loslaten. Dat zorgde voor ongenoegen binnen de N-VA. Meningsverschillen over inhoud en tactiek werden bij N-VA altijd binnenskamers uitgediscussieerd. De laatste tijd gebeurde dat ook meer en meer via de media. Met de schorsing van Hendrik Vuye en Veerle Wouters wil Bart De Wever nu een signaal geven dat dit niet langer kan.

Bart De Wever liet vorige week weten dat een voortzetting van de huidige federale coalitie zijn voorkeur heeft. Indien ook de kiezer daar zo over denkt, zou dit voor gevolg hebben dat de communautaire agenda opnieuw voor vijf jaar in de frigo wordt gezet. Het duo Vuye-Wouters, dat de communautaire agenda van de N-VA voor de komende verkiezingen voorbereidt, is het daar niet mee eens en liet dat vorig weekend duidelijk blijken. Ook de Vlaamse Volksbeweging protesteerde. Maar volgens voorzitter Bart De Wever blijft de N-VA streven naar confederalisme en zal de partij daar niet van afwijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer