Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Gezinsbond trekt aan alarmbel over hervorming kinderbijslag: "Gezin met 4 kinderen krijgt tot 65.000 euro minder"

Het nieuwe systeem van kinderbijslag dat in Vlaanderen op 1 januari 2019 van start moet gaan, kan grote financiële verschillen hebben, vooral voor gezinnen met kinderen die zowel voor als na de overschakeling van de federale naar de Vlaamse kinderbijslag geboren zijn. Zo blijkt uit berekeningen van de studiedienst van de Gezinsbond in opdracht van Terzake (Canvas).

398 reacties

  • Abderrahim Elangouri

    6 jaar geleden
    Een ambtenaar die in de wetstraat 16 werkt of politieker's. Die krijgen p/kind €350! Dan spreken jullie hier over oneerlijkheid Stem maar braafjes achter de hokjes en slapende honden zeker niet wakker maken.
  • Wim De Vos

    6 jaar geleden
    Een gezin met 4 kinderen is niet meer van deze tijd, kindergeld voor 2 lijkt me een goed idee.
  • Floris Janssens

    6 jaar geleden
    waarom moeten mensen met een kind of geen kinderen benadeeld worden ? als je veel kinderen wil moet je er maar zelf voor opdraaien ,bezin eer je begint...
  • Nicole Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    Niet overal in Europa bestaat het systeem van kindergeld. Wie kinderen wil moet ze zelf grootbrengen, dat moet niet gesponsord worden door de maatschappij. Resultaat in die landen is veel minder " grote " gezinnen. Kinderen krijgen is daar geen lucratieve bijverdienste. België blijft geld rond- strooien naar de verkeerde groeperingen. Bekijk de leefomstandigheden van vele ouderen eens.
  • Tom Wauters

    6 jaar geleden
    Nog veel te veel. De wereld is overbevolkt. Stop met dit kweekmrogramma