De Franse president Macron, de Britse premier May en de Duitse Bondskanselier Merkel. De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand.
Volledig scherm
De Franse president Macron, de Britse premier May en de Duitse Bondskanselier Merkel. De Europese staatshoofden en regeringsleiders wijzen Rusland unaniem als de schuldige aan voor de gifaanval op oud-dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter in Salisbury begin deze maand. © REUTERS

EU roept ambassadeur terug uit Moskou: "Rusland zit achter gifaanval op ex-spion"

De Europese Unie roept haar ambassadeur terug uit Moskou voor overleg. De maatregel volgt op de vaststelling van de EU-regeringsleiders dat Rusland hoogstwaarschijnlijk achter de aanslag met zenuwgas in Salisbury op oud-dubbelspion Sergej Skripal zit. Volgens hen is dat de enige plausibele verklaring.

57 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Jij weet er blijkbaar alles van, luciano vegetariano!
  • luciano vegetariano

    6 jaar geleden
    en het gas is in GB gemaakt en door Engelsen, dit om de aandacht af te leiden van iets anders.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Macron en Merkel denken dt de EU hun speeltuin is waar zij op de kinderen moeten passen !!
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Tot nu toe nog geen enkel bewijs van schuld en toch een mogelijke veroordeling.Gaat dit niet in tegen het algemeen recht.
  • Mark Dondersteen

    6 jaar geleden
    Wat een incompetente "leiders" heeft de EU toch! Waar is het bewijs dat Rusland de schuldige is? Gezien de onvrede van de burgers binnen de EU steeds meer toeneemt zoeken "ze" een "echte vijand" om het zinkend schip te redden......