© belga

Eindelijk duidelijkheid over toestand Schumacher: "Hij kan niet zelfstandig lopen"

Een advocaat die de familie van Michael Schumacher vertegenwoordigt heeft klaarheid geschapen over de medische toestand van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1.

F1journaal.be

Momenteel loopt er voor de rechtbank van Hamburg een rechtszaak tegen het Duitse magazine 'Bunte'. Daarin staat de berichtgeving van het magazine over de medische toestand van Michael Schumacher centraal. 'Bunte' berichtte rond Kerstmis dat Schumacher opnieuw zelfstandig kon lopen. Er werd destijds erg veel media-aandacht aan besteed, waarna Sabine Kehm zich als woordvoerster en manager van Schumacher genoodzaakt zag om te reageren op de berichtgeving in 'Bunte'. Kehm ontkende dat Schumacher daadwerkelijk opnieuw kon lopen.

100.000 euro

Advocaat Felix Damm vertegenwoordigt momenteel de familie Schumacher in de rechtszaak tegen 'Bunte'. De familie eist een schadevergoeding van 100.000 euro omwille van de misleidende en foute berichtgeving in 'Bunte'. Damm maakte meer bekend over de medische toestand van Schumacher: "Hij kan niet stappen. Meer zelfs, zonder de hulp van de personen die hem verzorgen kan hij niet zelfstandig rechtstaan."

Sinds het ski-ongeluk van Michael Schumacher in december 2013 wordt er bijna drie jaar hevig gespeculeerd over de medische toestand van Schumacher. De rechtszaak is op dat vlak bijzonder belangrijk. Met een eventuele uitspraak in haar voordeel zal de familie Schumacher de geruchten over de medische toestand van Michael Schumacher ongetwijfeld verder de kop willen indrukken.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer