Politie rolt gigantische drugsplantage op

© ssj

© ssj

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De politie heeft in de Beerselse deelgemeente Lot een grote en professionele cannabisplantage opgerold. In een losstaand bijgebouw in een klein straatje werden ruim duizend planten aangetroffen.

Jelle Schepers

In de Frans Sermonstraat, een zijstraat van de Laaklinde buiten het centrum van Lot, heeft de lokale politie gisteren een belangrijke drugsvondst gedaan.

Na grondig speurwerk van de recherche vielen de inspecteurs ’s ochtends binnen op het adres in kwestie, een groot terrein met rechts een villa en links een losstaand bijgebouw. De toegangspoort bleek van binnenuit afgesloten, maar het lukte de speurders toch om het terrein te betreden. Officieel stond er niemand ingeschreven op het adres, maar dat bleek in de praktijk niet te kloppen. Hoeveel personen er verbleven, is niet duidelijk. Maar allen werden ze wel meegenomen voor verhoor.

Bij het betreden van het bijgebouw, trok de politie grote ogen. Overal stonden er cannabisplanten in potten. Sommige waren nog maar een tiental centimeter groot, andere waren al helemaal volgroeid en waren klaar om geoogst te worden. Alles samen zou het om ruim duizend wietplanten gaan. Een deel was overigens al geoogst en lag te drogen. De plantage was heel professioneel ingericht, met onder meer verlichting- en verwarmingselementen.

Civiele bescherming

Voor de politie was het onbegonnen werk om de plantage zelf te ontmantelen. Daarom werd de hulp van de civiele bescherming van Liedekerke ingeroepen. Er bleken twee containers nodig om de wietplanten in te verzamelen en een derde container om het materiaal in weg te voeren. Na uren werk was het gebouw helemaal leeggehaald. De planten zullen worden vernietigd zodra de onderzoeksrechter daar de toestemming voor geeft. De politie nam wel enkele planten mee om verder te onderzoeken.

Vast staat dat met de ontmanteling van de plantage het drugsmilieu een grote slag werd toegediend. De politie zal verder onderzoek verrichten om onder meer te achterhalen wie de afnemers zijn en hoe lang het kweken van de drugs er al aan de gang was. Of er ook mensen zijn aangehouden, was gisteren niet duidelijk.

Voor de buurtbewoners kwam de drugsvondst als een grote verrassing. “De eigenaars zelf wonen niet meer in het gebouw, we hebben ze hier al lang niet meer gezien”, klinkt het. “Met de huidige bewoners was er geen contact. De toegangspoort bleef gesloten, het ging er discreet aan toe. Ik denk niet dat iemand hier in de straat wist wat er daar gaande was.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen