© REUTERS

Model knipt haar haren af op de catwalk

De eerste stunt op de Londense modeweek is een feit: afgelopen zaterdag knipte model Julie Greve haar lange lokken af tijdens het defilé van Ashley Williams, een van de favoriete labels van onder andere Rihanna en Harry Styles.

vwh

De modellen presenteerden de nieuwste lentecollectie, kledij met kernwoorden zoals ‘pierced’ en ‘haircut’ erop gedrukt, in een gesimuleerde tienerkamer uit de nineties. Van posters met hunk River Phoenix aan de muren tot stapels Madonna-albums: er werd niets over het hoofd gezien om een geloofwaardige ode te brengen aan het decennium.

Als je zelf een puber was in de periode, heb je misschien wel zelf met je kapsel geëxperimenteerd. Dat is exact wat het Deense model Julie Greve deed in een gesimuleerde badkamer op de catwalk. De vrouw knipte haar koperkleurige haren beetje bij beetje tot een slordige bob. Naar eigen zeggen had ze nooit eerder de schaar in haar lokken gezet en werd pas op het allerlaatste moment beslist dat ze het effectief zou doen.

© REUTERS

© Photo News

Het model vertelt aan modeblad Elle dat ze op voorhand geen YouTube-video’s bekeek om haar lokken te knippen en dat ze ook niet weet of ze naar een professionele kapper zal gaan om de coupe te perfectioneren. “Ik heb al zoveel dingen met mijn haar gedaan. De schaar erin zetten doet me niet veel. Als model wordt je kapsel eigenlijk een kunstproject. Geen enkele haarstijl schrikt me nog af.”

© Photo News

© Photo News

Nog bijzondere kapsels zagen we op de catwalk van Marc Jacobs, die een ode bracht aan de rave cultuur in de jaren 90.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer