Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Heb je deze symptomen na de tandarts? Dan moet je naar de dokter

MedischWe moeten allemaal minstens een keer per jaar bij de tandarts passeren voor een controle. Die is dan altijd in de weer met handschoenen, een mondmasker en steriele instrumenten, maar dat wil niet zeggen dat er niet af en toe iets fout kan gaan. Dokters van de University of British Columbia waarschuwen dat als je achteraf deze symptomen krijgt, je meteen naar de dokter moet.

2 reacties

  • Lou Bakker

    6 jaar geleden
    Steriele instrumenten ? Al die boortjes die open en bloot liggen ? De boor zelf, de lucht spuit, dat pik ding en de spiegel ? Steriel ? De onfrisse lucht omdat er nooit een raam open mag ? Nee, een tandarts praktijk heeft heel weinig weg van een ok in een ziekenhuis. Kan ook niet als er geen controle is. Maar ik vind mijn tandarts toch een hele goeie.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Een tandarts zou steriele instrumenten moeten gebruiken. Dat doen die gewoon niet, heb het vaak tegengekomen dat die gewoon een instrument uit een schuif halen en het nadien gewoon terug in de schuif leggen...Vroeger hadden die een gasvlammetje nabij de stoel hangen, waarbij ieder instrument doorgehaald werd.
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. “In de operatiezaal staat een kast met kleppen in verschillende maten”: hoe ontstaat een hartklepaandoening en moet je altijd onder het mes?
    PREMIUM

    “In de operatie­zaal staat een kast met kleppen in verschil­len­de maten”: hoe ontstaat een hart­klepaan­doe­ning en moet je altijd onder het mes?

    Heb je last van hartkloppingen, pijn op de borst of gezwollen enkels? Mogelijk is een aandoening aan je hartklep de boosdoener. Wat kan een slecht werkende hartklep veroorzaken? Is een operatie altijd nodig? En kan je zelf iets doen om schade te voorkomen? Hartchirurg prof. dr. Bart Meuris (UZ Leuven): “Bij een biologische hartklep heb je meer vrijheid, maar die is minder duurzaam.”