AFP
Volledig scherm
© AFP

Experten: "Biodiversiteit gaat overal ter wereld achteruit. Zowel beleidsmakers als burgers moeten nu in actie schieten"

WeteschapDe biodiversiteit blijft overal in de wereld op verontrustende wijze achteruitgaan. Dit blijkt uit rapporten, samengesteld door honderden deskundigen, die bijeenkwamen in de Colombiaanse stad Medellin om een stand van zaken op te maken van de fauna, flora en bodems. Hun voorspellingen over de toekomst van dieren- en plantensoorten over de hele wereld zijn bijzonder onrustwekkend. De verantwoordelijkheid om het probleem aan te pakken, ligt niet alleen bij de beleidsmakers, maar ook bij de burgers zelf, zeggen ze.

26 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Mensen willen hun comfort niet opgeven, dus zal het enkel nog dramatischer worden. Tim Berquin je bent een naïeveling.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    6 jaar geleden
    Het is te laat samen met de mens zal de flora en fauna verdwijnen zoals de dinos dit veroorzaakt door de mens zelf. Gezien op een franse zender,les grandes extinctions waarin door wetenschappers word beweerd dat de zesde uitsterving begonnen isen dat demens samen met flora en fauna zal verdwijnen zoals de dinos,eigenlijk zijn we met veel te veel op deze aardbol.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Zolang één soort, met name de mensheid, blijft kweken als konijnen en op veel te grote voet blijft leven zal al het andere vanzelfsprekend uitsterven. Overbevolking is de oorzaak van àlle kwaad en zolang daar niets aan gedaan wordt zal eender welke maatregel mbt energie- geld- voedsel- & watertekort volstrekt nutteloos blijken. Om van milieu- flora- en faunabescherming nog maar te zwijgen.
  • Patrick Moorthamer

    6 jaar geleden
    Het is de ver van mijn bed show voor de politiek blijkbaar, geen een heeft het lef om drastisch in te grijpen, gisteren toevallig nog documentaire gezien over die plastic afval en de gevolgen voor ons en natuur, heel triest we zijn volop ons eigen kapot aan maken!
  • marina massu

    6 jaar geleden
    Aan het behoud van de biodiversiteit werken wijzelf al jaren mee, het is echt niet moeilijk : een stukje bos bewaren in tegenstelling tot buurtbewoners die tot de laatste boom vellen. De spechten, mezen, vinken, gaaien, eekhoorns e.d. wonen graag in onze tuin....