Een zelfrijdende auto van Uber in Scottsdale, Arizona.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zelfrijdende auto van Uber in Scottsdale, Arizona. © Reuters

Hoeveel dodelijke fouten mag een zelfrijdende auto zich veroorloven?

de VolkskrantDe Amerikaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de dodelijke aanrijding tussen een voetganger en een zelfstandig rijdende auto van Uber  eerder deze week. De door computers bestuurde auto reed in de staat Arizona een 49-jarige vrouw aan, die daarna overleed. Op de beelden, gemaakt met een dashboardcamera, is te zien hoe de vrouw met een fiets aan de hand plotseling de weg oversteekt in het donker. Een fractie van een seconde later raakt de auto haar.

15 reacties

  • Andy Marchal

    6 jaar geleden
    Hoeveel vliegtuigen zijn er indertijd niet gecrashed vooraleer men ze in de lucht kreeg? En nu is het het veiligste vervoermiddel... Zal hier niet anders zijn...
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Na de beelden te hebben bekeken : ik vrees dat geen enkele menselijke bestuurder deze ramp zou kunnen ontwijken. Ik vraag me toch af of de dame niet dronken was of high ... Langs de andere kant zou een super auto auto dit wel moeten zien aankomen.
  • Guy Bevers

    6 jaar geleden
    In testfase de baan niet in het oog houden ! Zware fout !
  • Sam Govaerts

    6 jaar geleden
    Ik heb de beelden van het dodelijk ongeluk gezien. Die vrouw met haar fiets aan de hand dook uit het niets uit het donker op. Dit was vooral de schuld van haar onoplettendheid ipv die van de auto naar mijn mening.
  • Lowi Verborgt

    6 jaar geleden
    Waarom zo veel ophef over een dode. We zijn toch met te veel op deze aardkloot.