De Super U in Trèbes waar de gijzeling plaatsgrijpt. Speciale eenheden van de politie zijn aanwezig, onder meer op de bovenste verdieping van het achterliggende appartementsgebouw.
Volledig scherm
De Super U in Trèbes waar de gijzeling plaatsgrijpt. Speciale eenheden van de politie zijn aanwezig, onder meer op de bovenste verdieping van het achterliggende appartementsgebouw. © EPA

Gijzeling Zuid-Franse supermarkt afgelopen, dader doodgeschoten: wat we nu weten

De terrorist die in een supermarkt in de Zuid-Franse gemeente Trèbes verschillende mensen gijzelde, is door de politie doodgeschoten, bevestigt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. Bij de gijzeling zijn zeker twee doden en drie gewonden gevallen. De dader schoot eerder eveneens een automobilist dood en vuurde op agenten. De gijzelnemer,  geïdentificeerd als de Marokkaan Redouane Lakdim (26) uit Carcassonne, riep volgens getuigen dat hij een "soldaat van Islamitische Staat" was.

4 reacties

  • wilfried stockmans

    6 jaar geleden
    van de overheid moet je niet veel verwachten wat betreft rechtvaardigheid.dus alleen de Politie kan rechtvaardigheid brengen..ik zou voorstellen schiet maar mensen van de Politie als je zelf zeker bent van zware misdaad want als je twijfelt kan het je eigen leven kosten .
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De buitenwijken in de grote Franse steden zijn een voedingsbodem. Drugsbendes hebben daar de macht. Ik vrees dat Macron die uitdaging voor 'opkuis' niet aandurft. Sarcozy ging het doen maar staat nu zelf terecht voor verschillende frauduleuse praktijken. Hollande heeft niks gedaan. De situatie is hopeloos.
  • Martine Rochtus

    6 jaar geleden
    Weer zo erg voor de slachtoffers en hun familie ...krijg het maar thuis ...en dan zijn er hier die er zoveel eieren onder leggen ...buiten ermee
  • Katherine Van rompay

    6 jaar geleden
    Ocharme weeral de slachtoffers. Nergens meer veilig