Burgers en strijders uit Oost-Ghouta komen toe in Idlib, een stad nog steeds in handen van de rebellen.
Volledig scherm
Burgers en strijders uit Oost-Ghouta komen toe in Idlib, een stad nog steeds in handen van de rebellen. © EPA

Overwinning voor Assad: rebellen trekken zich terug uit Oost-Goutha

De Syrische regering is het volgens staatsmedia met rebellen eens geworden over een omvangrijke terugtrekking van de militie uit de regio Oost-Goutha. De strijders verlaten een van de drie gebieden in Oost-Goutha die nog door rebellen gecontroleerd worden, meldde de Syrische staatstelevisie vandaag.

9 reacties

  • Francis Aerts

    6 jaar geleden
    Tja als de boel kompleet platbomdardeerd lukt het ooit wel eens zeker. Wat hebben ze er uiteindelijk mee gewonnen, niks. Kapotgeschoten steden die generaties nodig hebben om te herstellen, en de trauma's van het menselijk leed niet te vergeten
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Langzaam kan men zich de vraag stellen of Assad wel de slechterik is in dit conflict dat al zovele jaren duurt.Lijkt me dat de tegenstanders minstens even erg zijn.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    goed zo ! nabij Damascus zijn ze eindelijk verlost van die vuile isis en al qaida rebellen/gekken maar ze zullen samentroepen in Idlib en dat is weeral een ander probleem later ... het zal weer veel ophef maken als Assad ginder de boel wil opkuisen wat toch zou moeten gebeuren ook ......
  • simon ashworth

    6 jaar geleden
    Op BBC nieuws vertelde een vluchtende inwoner hoe 'rebellen' de inwoners gijzelden, een zeldzame afwijking van de wekenlange berichtgeving waarin enkel de legers van Syria en Rusland als oorlogsmisdadigers werden voorgesteld. De terroristen van Ghouta (of rebellen zoals ze in de westerse media worden genoemd) zijn qua ideologie, ware bondgenoten van de terroristen die een bloedbad wisten aan te richten in Brussel.
  • Ivo Verherstraeten

    6 jaar geleden
    En Assad had gelijk niet stoppen tot de boel is opgekweekt.