© Photo News

Advocaten Bernard Wesphael zaaien twijfel over werk experts

De advocaten van Bernard Wesphael hebben maandagochtend al meteen twijfel gezaaid over het werk van verschillende experts in het onderzoek naar de dood van Véronique Pirotton. Vooral de psychiater die de politicus omschreef als een leugenaar, kreeg er van langs.

Eerst kreeg de jury de akte van inbeschuldigingstelling te horen. Advocaat-generaal Alain Lescrenier beschuldigde Wesphael van doodslag. Een aantal hypotheses wijzen in die richting. Zo waren er kneuzingen op het lichaam van de vrouw en werden ook sporen van het hoofdkussen op haar gezicht aangetroffen, wat kan wijzen op een verstikking.

De verdediging ziet ook verschillende hypotheses, maar schuift vooral die naar voren waarbij Pirotton zou zijn omgekomen door een gevaarlijke mix van alcohol en medicatie. En zelfs als de jury zou vinden dat er twijfel bestaat over de exacte doodsoorzaak, moet ze “de beslissing nemen die het meest in het voordeel is van meneer Wesphael”, benadrukte advocaat Jean-Philippe Mayence.

Volgens de verdediging hebben de experten in het onderzoek soms foute of tegenstrijdige conclusies getrokken. Vooral voor psychiater Hans Hellebuyck was Mayence bikkelhard. Volgens die expert beschikte Wesphael over een “uitzonderlijke capaciteit om te liegen”. Die expertise kwam volgens de verdediging voort uit een bezoekje van de psychiater aan Wesphael dat amper 50 minuten duurde. “Onaanvaardbaar”, volgens Mayence.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER