Onze gemeentetest: Inwoners uit Herselt voeren (voorlopig) de ranglijst aan

De inwoners van Herselt kennen hun gemeente het best. Dat blijkt uit de tussenstand van onze gemeentetest, waarin we aan de hand van vragen polsen hoe u denkt over de grote thema's die binnenkort ook de gemeenteraadsverkiezingen zullen domineren.

Wim Daeninck

Op 14 oktober trekken we naar het stemhokje. Die gemeenteraadsverkiezingen zijn voor ons allemaal een dicht-bij-mijn-bed-show. Ze gaan over heel concrete thema’s. Over mobiliteit, groen, veiligheid op straat en op de weg, over hoe we omgaan met onze openbare ruimte en hoe we onder meer vergrijzing en verjonging opvangen.

Gazet van Antwerpen gaat vanaf 12 april in op al die thema’s. Aan de hand van een schat aan data en reportages schetsen we hoe het precies gesteld is in jouw gemeente of stad. Twaalf weken lang, en alle 70 gemeenten van de provincie Antwerpen komen daarbij ruim aan bod. Is jouw gemeente klaar voor de mobiliteit van morgen? Hoeveel groen is er nog en hoeveel bebouwbare ruimte? Hoeveel restafval produceren jouw gemeentegenoten en is dat meer of minder dan bij de buren? Is jouw gemeente gewapend tegen de toenemende vergrijzing? En hoe ‘populair’ is ze bij inbrekers?

Twaalf weken, twaalf vragen, een Gazet van Antwoorden. Al die informatie mondt uit in een stevig gemeenterapport, waarmee we de politici zullen confronteren die in het najaar dingen naar jouw stem.

Doe de test!

Maar eerst willen we heel graag weten hoe goed jij je gemeente kent. Weet je bijvoorbeeld hoeveel restafval je jaarlijks buiten zet? Of hoe hoeveel mensen in jouw gemeente de auto nemen om naar het werk te gaan? Al meer dan 13.000 mensen hebben die test ingevuld. Uit de tussenstand blijkt dat de inwoners van Herselt hun gemeente het best kennen, en die van Edegem het slechtst.

Bekijk hier de tussenstand per gemeente. Hoe goed (in percentages) scoren de deelnemers uit jouw gemeente gemiddeld op deze test? Klik door voor de kaart op ware grootte

Neem deel aan de test en verdedig de kleuren van je gemeente, of stuw ze mee omhoog in de lijst. En wie weet, misschien is jouw score wel hoog genoeg om burgemeester te worden…

Hoger of Lager? Hoe scoor jij op de 12 vragen over je gemeente?

Doe mee op www.gva.be/12vragen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER