De NMBS-werkplaats in Gentbugge
Volledig scherm
PREMIUM
De NMBS-werkplaats in Gentbugge © NMVS

Honderden NMBS-arbeiders mogelijk in contact gekomen met asbest: "Sommige collega's werken al dertig jaar in die rotzooi"

Honderden arbeiders van de NMBS zijn mogelijk in contact gekomen met asbest. Recent kwam toevallig aan het licht dat de verf op honderden oude goederenwagons asbestvezels bevat. “We maken ons grote zorgen”, zegt spoorbond ACOD.

64 reacties

  • Ivan .Vanmechelen

    6 jaar geleden
    Wat ik steeds vaststel is dat er altijd beweerd wordt dat men niet werkt bij het spoor, of dat ze niks te doen hebben en dat ze allemaal een riant loon opstrijken en eigenlijk luiaards zijn en wat weet ik nog allemaal. Maar ik stel ook vast dat er meer dan 1000 vacatures zijn bij het spoor en niemand wil ze. Raar he????Is daar ook een uitleg voor die zou ik eens willen weten.
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    In elk bedrijf is er een veiligheidschef en bij dodelijke ongevallen is de afgevaardigde bestuurder hoofdelijk verantwoordelijk. Dat er niet gewerkt wordt bij de NMBS is algemeen geweten, maar toch zal er iemand verantwoordelijk moeten gesteld worden. Of moeten die werkelijk NIETS doen voor hun riant loon dat van ons belastinggeld komt?
  • Remi Calewaert

    6 jaar geleden
    Zijn de vakbondsverkiezingen misschien in aantocht. ASBEST verwijderen dat gebeurt al vele jaren ik heb ooit geweten dat in de burelen waar we werkten gewoon een plastiekfolie werd gehangen en dat was het dan >>> geen vakbonden gezien of gehoord. Vakbonden dikken bullshit, eigenbelangen en dikke profiteurs en dit van groot tot klein.
  • Gill Van hoof

    6 jaar geleden
    asbest zit overal dat is wel duidelijk. de schadelijkheid... sommigen werken er al 30 jaar....zijn er nzieken of is de bescherming er voldoende
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik voel de volgende staking in de lucht hangen, het wordt wat beter weer en ze zijn ons al aan het voorbereiden. Asbest is inderdaad gevaarlijk, maar vroeger wist men niet beter (ik heb er ook in gewerkt, maar nu is het te laat om daarover te neuten)