Charles Michel
Volledig scherm
Charles Michel © Photo News

Regering-Michel bereikt akkoord over begroting, dit zijn de belangrijkste maatregelen

Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Dat heeft premier Charles Michel vanochtend verteld op een persconferentie. Er komt onder meer een versterking van de koopkracht en de strijd tegen de armoede wordt opgevoerd. Voor dat laatste worden extra middelen vrijgemaakt. Ook voor gerecht en veiligheid is er extra geld. Intussen wordt de schuldenlast verder afgebouwd.

252 reacties

  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    En voor de duizenden Belgen buiten Europa gebeurt er niets qua sociale zekerheid. Ze worden verplicht om maandelijks een meer dan riant bedrag bij te dragen maar hebben geen rechten terzake. Zij financieren de instroom van hen die niet betalen en toch volledige rechten krijgen. Dat is geen solidariteit meet maar climax van afpersing en discriminatie..
  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Misschien eindelijk besparen op onze rondreizende excellenties. Telkens ze commentaar geven op een gebeurtenis zitten ze ver weg in het buitenland.
  • dirk de smet

    6 jaar geleden
    eerst zelf eens besparen op hun nutteloze uitgaven is er niet bij zeker,enkel om hun imago hoog te houden,en nu met zakken zand in onze ogen te smijten,wat een vuil clubje ,en maar weer eens te horen dat een lefere zijn geld op een zwarte rekening staat in luxembug via een legaal systeempje ,wat een hufters
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Gezever genoeg.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk dat er hier nog zijn die deze leugenaars geloven. Een gat in de begroting van 1,4 milj en een tekort van 5,5 miljard dit jaar. De schuld die op 3,5 jaar met 50 miljard of 200 miljard Bfr gestegen is en een schuld die met 500 eur/seconde oploopt dit zijn feiten die je kan vinden via de nationale bank en dan zijn ze volgens sommigen goed bezig. Dit maak je toch zelfs een doof stomme niet wijs. Kunnen de aanhangers niet zelfstandig denken of tellen?