Emma Gonzalez (18) overleefde de schietpartij in Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, op 14 februari. Daarbij kwamen 17 mensen om het leven. Ze is het gezicht geworden van de "Never Again"-beweging tegen wapengeweld.
Volledig scherm
Emma Gonzalez (18) overleefde de schietpartij in Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, op 14 februari. Daarbij kwamen 17 mensen om het leven. Ze is het gezicht geworden van de "Never Again"-beweging tegen wapengeweld. © Photo News

Honderdduizenden Amerikanen deden mee aan 'March for Our Lives'

In Washington DC hebben zaterdag honderdduizenden mensen deelgenomen aan March for Our Lives, een mars tegen wapengeweld die georganiseerd werd door de overlevenden van de schietpartij in Parkland, Florida. Ook in andere Amerikaanse, Europese en Aziatische steden werden marsen gehouden.

43 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Dirk Vaeremans: misschien omdat Obama zelf OOK protesteerde en na elke schietpartij smeekte om strengere wapenwetten, net zoals deze jongeren nu doen?
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Half miljoen betogers en Trump gaat gewoon op weekend naar Florida . Hij lacht die mensen toch gewoon uit . Fijne president van het volk . Maar ja , dat wisten we al zeker .
  • johan fransaert

    6 jaar geleden
    strengere wapenwetten zullen niet alles oplossen maar het is een begin, hoe moeilijk kan het zijn om een wet te maken die semi automatische wapens verbied voor niet militairen, en voor recreatief gebruik heb je geen oorlog`s munitie nodig.
  • Dirk Vaeremans

    6 jaar geleden
    Vraag me eigenlijk af waarom er geen demonstratie is geweest tijdens Obama zijn regeerperiode. Evenveel schietincidenten toen. Waren ze bang van Obama ? Ze hebben gelijk, maar waarom geen protest tijdens Obama ?
  • Dirk De Cock

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat die honderdduizenden ook gaan nadenken en manifesteren tegen het internationale neo-liberalisme dat wereldwijd verantwoordelijk is voor tientallen miljoenen mensen (miljard?)in armoede en dat voor amper 1% decadente rijken. Geld, macht, extreem fundamentalistisch egoïsme niet in functie van de economie.