EPA
Volledig scherm
© EPA

Enkele duizenden betogers op straat in Barcelona: 24 gewonden

Duizenden betogers zijn gisteren de straat op getrokken in Barcelona. Ze reageren zo op de hechtenis van vijf separatistische leiders, vanwege hun rol in de eenzijdige poging tot afscheiding van de Catalaanse regio. Het Spaanse gerecht vaardigde ook zes nieuwe internationale aanhoudingsbevelen uit tegen zes andere leiders die vluchtten naar het buitenland. 

12 reacties

  • Frank De Rycke

    6 jaar geleden
    En Europa kijkt terug de andere kant op !!
  • Eric Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    M.Van Dorst, waar haalt ge dat ? Alleen het onfrisse financieel wangedrag van de PP wordt onder tafel geveegd. Deze mensen hebben zich NOOIT persoonlijk verrijkt , wat niet kan gezegd worden van de PP.
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Mensen hier onder als je niets van de echte gang van zaken kent schrijf dan niet zulke onzin.Hieronder lees ik niets van de bijna 500 miljoen dat ze verduisterd hebben.Of hoe hun gevluchte graaierkes onderhouden worden met hun zwarte rekeningen.En aub laat het onbekwame gedrocht van eu eraf blijven.Tenslotten hebben die al werk genoeg om vluchtelingen te importeren.
  • Eric Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    EUROPA ,treed op, de democratie is echt in gevaar in Spanje . Het gaat niet meer over Catalonië,het is het begin van een dictatuur. Deze 5 opgepakte vredelievende mensen zijn democratisch verkozen. Hallo ,christelijke EVP doe iets !!!
  • guido taens

    6 jaar geleden
    Dit zijn vooroorlogse praktijken die men in Spanje toepast ,alleen diegenen die deze praktijken NU toepassen komen ooit in hetzelfde vaarwater terecht en dan draaien de nu (bescheiden)hogere machten hun jas naar de nu in het gevang(verkozen) politiekers en is het Europees parlement een zaak van NUL en mogen ze ook zwijgen zoals ze nu doen.