Carles Puigdemont voor zijn toespraak aan de universiteit van Helsinki.
Volledig scherm
Carles Puigdemont voor zijn toespraak aan de universiteit van Helsinki. © AP

Finland wil Catalaanse ex-president Puigdemont aanhouden, maar hij is intussen al terug in België

Carles Puigdemont heeft Finland verlaten. De voormalige Catalaanse leider is intussen al terug in België. Dat heeft een Finse volksvertegenwoordiger zaterdag gezegd aan DPA en AFP. Nochtans wou de Finse politie Puigdemont aanhouden op vraag van het Spaanse gerecht, dat opnieuw een internationaal aanhoudingsbeval had uitgevaardigd.

66 reacties

  • Guy Lenie

    6 jaar geleden
    In België is namelijk elke crimineel koning! Dat is wereldwijd bekend.
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Het wordt een ware soapserie. Episode 1 : Puigdemont op de vlucht. Episode 2 : Belgische gastvrijheid voor Catalaanse nep-president. Episode 3 : N-VA sluit vriendschap met landverrader. Episode 4 : Puigdemont op werkbezoek in Finland. Episode 5 : Puigdemont opgepakt door Duitsland. Episode 6 : Puigdemont in Duitse cel. Episode 7 : Puigdemont vrij na 30 jaar gevangenis in Spanje. Slotepisode : Puigdemont wordt Sinterklaas.
  • Johnny Chanet

    6 jaar geleden
    de NAVO en "europa" twee instellingen met een waterhoofd. Kosten de burgers miljarden en we krijgen er niets voor terug.
  • Serge Surmont

    6 jaar geleden
    hij is al in Belgie hahaha een diplomatie leugen, wie zijn kont verbrand, moet op de blaren zitten.
  • Wesley Gevaert

    6 jaar geleden
    Ik ben niet pro separist (er zouden minder landen en grenzen moeten zijn..) maar als er iemand zich ondemocratisch gedragen heeft in deze affaire dan was het wel de Spaanse regering en haar knokploeg.