EPA
Volledig scherm
© EPA

Nota's gevonden die zinspelen op IS tijdens huiszoeking bij dader aanslag Zuid-Frankrijk

BuitenlandBij een huiszoeking in de woning van de dader van de aanvallen in het zuiden van Frankrijk zijn "nota's gevonden die alluderen op Islamitische Staat en die doen denken aan een testament", zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen. Bij de huiszoeking werden ook "digitale dragers" gevonden.

2 reacties

  • Pascha Van Rossem

    6 jaar geleden
    “soldaat van IS” ??? "Lafaard op de wereld" is een betere omschrijving
  • julia Gosseye

    6 jaar geleden
    Het is een echte schande dat deze personen nog mogen terugkeren in Europa na hun recent verleden. De overheden steken gewoon hun kop in het zand en zijn te laf om op te treden. De bevolking draagt hiervan de gevolgen en moet boeten voor de lafheid van hun bestuurders. Dit geldt ook voor ons land.
  1. "Terreurstrategie van Poetin”: Duitse minister luidt noodklok na arrestatie van Russische spionnen die aanslagen planden
    27

    "Terreurs­tra­te­gie van Poetin”: Duitse minister luidt noodklok na arrestatie van Russische spionnen die aanslagen planden

    Duitsland wordt opgeschrikt door een nieuwe spionagezaak voor rekening van Rusland nadat in Beieren twee vermoedelijke spionnen werden opgepakt, die aanslagen en sabotage-acties planden. De Duitse minister van Justitie, Marco Buschmann, luidt dan ook de noodklok voor de “terreurstrategie” van Vladimir Poetin. Buitenlandminister Annalena Baerbock van haar kant heeft de Russische ambassadeur in Berlijn op het matje geroepen. Moskou hekelt dat er geen bewijs is van spionage.
  2. IS eist aanslag Zuid-Frankrijk op, 26-jarige doodt drie mensen, politie schiet dader dood in supermarkt

    IS eist aanslag Zuid-Frank­rijk op, 26-jarige doodt drie mensen, politie schiet dader dood in supermarkt

    In het Zuid-Franse dorp Trèbes, dicht bij Carcassonne, heeft een gijzeling plaatsgevonden in een supermarkt. De politie heeft de dader, een 26-jarige van Marokkaanse origine, doodgeschoten. Volgens het Franse parket wilde de dader terreurgroep IS wreken en IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. De dader doodde in totaal drie mensen; twee in de supermarkt en eerder op de dag de passagier van een wagen die hij had beschoten. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zouden er ook 16 gewonden gevallen zijn, waarvan er 2 ernstig aan toe zijn. De dader zou de vrijlating van Salah Abdeslam geëist hebben.