Manifestatie tegen racisme en discriminatie
Volledig scherm
Manifestatie tegen racisme en discriminatie © Twitter

Duizenden mensen manifesteren tegen racisme in Brussel

Een nationale manifestatie tegen racisme, discriminatie, haat, ongelijkheid en agressie is vandaag door de straten van Brussel getrokken. Meer dan 120 organisaties namen deel aan de stoet die om 14 uur van start ging aan het Noordstation en omstreeks 17 uur eindigde aan het Zuidstation. De aanleiding voor de stoet is de internationale dag tegen racisme en discriminatie, afgelopen woensdag 21 maart. De politie spreekt van 3.000 deelnemers, de organisatoren telden er 8.000.

39 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Trap hier niet in. Alle activisten zijn Groen Links georiënteerd. Kijk naar Nederland, daar haalde Groen Links de Gemeente verkiezingen en is een opstap voor dieper in het kabinet door te dringen met knuffelacties voor de islam. Het grootste gevaar is dat Groen Links actief de demografische vervanging stimuleert, wat wil zeggen dat de oorspronkelijke burgers straks in 100 jaar vervangen zijn door diversiteit met hoofdzakelijk de islam als een leidende positie met zijn sharia wetten.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Geen probleem die zullen wel ophouden ,hun leefloon in net opgetrokken met 40 euro.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Door dergelijke onzin te organiseren wakkeren ze het racisme nog meer aan.Is dat nu zo moeilijk te begrijpen dat de meerderheid van onze bevolking die vreemden (en hun criminaliteit en profitariaat) hier meer dan beu zijn.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Vraag aan die deelnemers één euro van zichzelf bij te dragen en niemand komt nog opdagen.
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    En degenen die hier illegaal zijn moeten gratis woonst krijgen. En de Belgen die op wachtlijsten staan moeten nog maar een beetje langer wachten.