Max Schrems.
Volledig scherm
Max Schrems. © EPA

Deze jonge advocaat kreeg Facebook al een keer op de knieën in Europa en hij is klaar om het nog eens over te doen. Met een massaclaim

BuitenlandDe Oostenrijkse advocaat Max Schrems (30) bereidt een nieuwe massaclaim voor tegen sociale netwerken als Facebook en technologiegiganten die consumentengegevens verhandelen. Hij heeft een stapel rechtszaken klaarliggen voor als de nieuwe Europese regelgeving rond de bescherming van persoonlijke data van Europese burgers van kracht wordt op 25 mei.

9 reacties

  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Internet was niet bedoeld om aan massareclame te doen, in het begin werden domeinnamen nog geschrapt wanneer ze spam stuurden, nu is dat de regel geworden. De VS misbruikt aggresief de nieuwe technologiën om er veel geld mee te verdienen en zij hebben er een monopolie van gemaakt door al de kleintjes uit te schakelen. Imperialisme op het Internet noem ik dat.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Met hetgeen we nu weten kan Zuckerberg zijn facebook beter opdoeken. Zonder die onzin zal de wereld er weer een stuk beter uit zien.
  • Tjalle Paulus

    6 jaar geleden
    Zuckerberg doe de werld een plezier en trek de stekker uit FB, er staat 65 miljard dollar op je rekening! Verkrijg waardigheid door de wereld te verbeteren met je fortuin.
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Europa is een zeer belangrijke markt voor deze bedrijven Mr. Van Kerckhoven.Net zoals in China leggen die bedrijven zich liever neer bij wat de staat hen oplegt dan van de markt te verdwijnen.Ik geef die advocaat dubbel en dik gelijk en hoop dat de macht van die bedrijven drastisch vermindert.
  • Steven van Soom

    6 jaar geleden
    Bwa, privacy moet beschermd worden, maar een heksenjacht zoals hij wil , wel ben eens benieuwd als fb, Google, Apple, Microsoft enz Europa links laten liggen , dan komen we hier mooi in het stenen tijdperk terecht, geen probleem voor mij, maar dan kan ik HLN niet meer lezen op mijne smartphone LOL