De Nederlandse leider van GroenLinks, Jesse Klaver, op het Next-congres van Groen.
Volledig scherm
De Nederlandse leider van GroenLinks, Jesse Klaver, op het Next-congres van Groen. © BELGA

Nederlander Jesse Klaver haalt op congres van Groen uit naar Bart De Wever: "De grootste schreeuwlelijk van de Belgische politiek"

PolitiekDe Nederlandse fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver was vandaag in Mechelen de eregast op het Next!-congres van Groen. Klaver, die met GroenLinks een van de winnaars van de lokale verkiezingen in Nederland was, heeft op het congres ook uitgehaald naar Bart De Wever, die hij "de grootste schreeuwlelijk van de Belgische politiek" noemt. 

270 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Wel, ik ben geneigd anna vandenberg gelijk te geven. Zo ken ik ook een paar groene.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Anna,u heeft veel vooroordelen en bent zeer conservatief (lees,niet openstaan voor betere voorstellen) in uw opvattingen,uw ontwijkend antwoord op mijn reactie bevestigd dit ondermeer.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Groen wil helemaal geen drastische maatregelen voorstellen, want dan hebben ze geen kiezers meer. Hun meeste kiezers zijn enkel de bakfiets generatie die een comfortabel leventje leiden die op de eerste rij staan als het gratis is en die enkel de ander hun rekening kunnen maken maar geen cent van zichzelf geven. Die graag verre reizen maken om de natuur en cultuur te ontdekken omdat het bij hun status hoort en de ander een geweten aanpraat dat ze zelf niet hebben.
  • jules fraiteur

    6 jaar geleden
    Groen? Zijn dat niet die mensen die ons in het donker en in de kou willen zetten?
  • jack vandenhende

    6 jaar geleden
    Marco Maarten , Groen heeft mee in de paarse regering van Verhofstadt en Di-Rupo gezeten , en wat heeft groen toen gepresteerd , hellemaal niets , enkel meegewerkt aan het grootste politieke debacle van de laatste 50 jaar . Als Groen met eender wat voorstel afkomt kost het bakken vol met geld , en ze beloven ook altijd van alles dat niet realiseerbaar en betaalbaar is , dus wat minder hoog van de toren blazen over dat schijnheilige Groen partijtje van je , Marco .