De lichten van de Brandenburgse poort in de Duitse hoofdstad Berlijn werden gedoofd.
Volledig scherm
De lichten van de Brandenburgse poort in de Duitse hoofdstad Berlijn werden gedoofd. © EPA

Steden wereldwijd doven lichten van hun monumenten voor 'Earth Hour'

Van het Empire State Building tot de piramides in Egypte, zaterdagavond hebben monumenten over de hele wereld opnieuw het licht gedoofd voor een nieuwe editie van "Earth Hour". Bedoeling is te mobiliseren tegen de klimaatverandering. In eigen land engageert onder meer de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB zich. Het Atomium doet voor het eerst niet mee.

4 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Moet je het omgekeerde maar eens bekijken: elke dag Earth Hour in Noord-Korea. Vanuit de ruimte gezien een absoluut donkere vlek in de bewoonde wereld met slechts hier en daar een klein lichtpuntje. Lijkt me héél milieuvriendelijk, maar iets minder mensvriendelijk. Nederland en andere landen hebben enkel bij op- en afritten verlichting, maar wel goede reflecterende wegmarkering. Toch is in het donker rijden in België stukken aangenamer en veiliger.
  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    Natuurtlijk doet België niet mee. Hier regeert de energiemaffia... om de 25 meter een verlichtingspaal in de straten en volop autostradeverlichting. Moet je maar eens satellietfoto's opzoeken van ons land, een echte schande!
  • Christophe Goeminne

    6 jaar geleden
    Evergem heeft de straatlichten uitgedaan. Was eens leuk om de heldere hemel te kunnen zien
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Onze kleinkinderen zullen ons dankbaar zijn voor het besparen van een uurtje. Terwijl we nog steeds volop fossiele brandstoffen blijven gebruiken voor bijna alles, inclusief onze electiciteit. Het ironische is dat onze kerncentrales de properste energie leveren.