Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Klok is weer uur vooruitgeschoven ondanks verzet

Een poging in het Europees parlement om het halfjaarlijks spelen met de klok, met name overschakeling naar zomer- en winteruur, stop te zetten, is vorige maand gestrand. Derhalve zijn we zondag om 2 uur weer overgeschakeld naar het zomeruur, een uur vooruit dus, zodat we uitkomen op standaardtijd GMT+2 (of de wereldtijd plus 2 uur). 

138 reacties

  • bob jansens

    6 jaar geleden
    als de verstoring van het bioritme het enige echte argument is om tegen de zomertijd te zijn dan is de oplossing eenvoudig: we zijn nu net op zomertijd overgegaan en laten voortaan de klok op zomertijd staan, dus afschaffing van de wintertijd.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Ik en iedereen die ik ken zijn massaal voor het zomeruur. ZALIG om savonds nog enkele uren met wat licht in de tuin of op een terrasje te zitten. ZALIG om naar dat gezever van die ENKELE voorstanders van het winteruur te luisteren. En kan je niet tegen het zomeruur, ga dan gewoon een uurtje vroeger slapen en het probleem is opgelost. EN..... ga zeker nooit op reis in verschillende tijdzones, LEVENSGEVAARLIJK volgens sommige experts !
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Het is dus in het Europese parlement niet gelukt ,om een einde te maken aan dat vermaledijde zomeruur dat zoveel last bezorgt en niet alleen voor mensen maar ook voor staldieren. Maar wie houdt dit tegen en waarom, nu toch stilaan duidelijk wordt dat de bevolking massaal tegen dat invoeren van een zomeruur is? De verstoring van het bioritme laat hier en daar toch ernstige sporen na.
  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    Elk jaar dezelfde zever, ben het kotsbeu. Laat de klok toch gewoon op de gewone tijd staan. Gedaan met die flauwe kul, die alleen maar geld kost uiteindelijk
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Laat aub ook in gelijke mate de voorstanders van de zomertijd aan het woord. Dit ruikt echt naar opruierij.
  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”