Oud-kolonel Roger Housen (archiefbeeld).
Volledig scherm
Oud-kolonel Roger Housen (archiefbeeld). © RV

Oud-kolonel over vervanging F-16's: "Regering besliste op basis van achterhaalde en onvolledige informatie"

De regering heeft zich bij haar beslissing om de F-16's te vervangen, gebaseerd op onvolledige en achterhaalde informatie. Dat heeft oud-kolonel Roger Housen van de Landcomponent zondag verklaard in De Zevende Dag, nadat hij de studie uit 2015 die door legerexperten werd opgesteld, tegen het licht heeft gehouden. Kamerlid Karolien Grosemans (N-VA) ontkende dat in die nota fouten staan. 

63 reacties

  • Rudy Vander Elst

    6 jaar geleden
    Diene kolonel was gisteren het schoothondje van Crombez in de zevende dag, een schande voor de VRT hoe dat ze de rode brigade in de kijker zette en probeerde de nva belachelijk te maken met leugens. Trouens een kolonel van de landmacht hoeft niet te spreken het moeet een kolonel van de luchtmacht zijn. SCHANDE
  • jack vandenhende

    6 jaar geleden
    Eerst eens vragen welke politieke partijkaart dit individu heeft ! .
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Dan is het leger ook hier, al dan niet, in de fout gegaan. Men had correcte gegevens moeten verschaffen aan de regering.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    1 Houssen is gevaarlijker dan heel de N-VA. Je moet maar durven op pensioen mogen gaan en dan uwe ex baas zwart maken omdat er mischien een postje aan vast hangt bij S.pa. Wat een huighelaar.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Grosemans valt compleet door de mand met haar zwart op wit bewezen leugens over de ouderdom, zelfs Vandeput geeft het ondertussen schoorvoetend toe. Verbijsterend.