AFP
Volledig scherm
© AFP

55.000 Catalanen op straat tegen arrestatie Puigdemont, 79 gewonden bij confrontaties met politie

In Barcelona trokken vanavond duizenden Catalanen de straat op om de vrijlating van de Catalaanse leiders te vragen. Vooral na de arrestatie van de afgezette minister-president Carles Puigdemont vanmiddag in Duitsland was de woede bij de demonstranten groot. Voor de zetel van de Spaanse regering in de Catalaanse hoofdstad was de spanning te snijden en voerde de oproerpolitie verschillende charges uit. Het aantal gewonden blijft oplopen: 79 mensen werden met lichte verwondingen ter plaatse of in ziekenhuizen verzorgd.

409 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    René Lenaerts, dan wordt het hoog tijd dat de EU zijn lidmaatschap aanpast, net zoals andere regels: een 100% meerderheid werkt verlammend in vele opzichten en leidt tot waardeloze compromissen. Een gewone meerderheid in vele gevallen en een 2/3 meerderheid inzake lidmaatschap en andere belangrijke zaken is wat er in vele landen wordt aangehouden. Dus waarom niet in de EU? Of vindt jij het normaal dat Macedonië geen lid kan worden van de EU omdat Griekenland niet akkoord is met die hun naam?
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Beseffen die onnozele Catalanen dan niet dat als ze ooit onafhankelijk zouden worden ze uit de EU vliegen. Nieuwe kandidaat lidstaten moeten het akkoord van alle lidstaten krijgen, en dat van Spanje komt er nooit.
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    zolang de EVP aan het bewind is in de EU zal de dictatuur blijven bestaan
  • simone janssen

    6 jaar geleden
    Wat hebben jullie tegen de Catalanen ?? Een fier volk met een rijke achtergrond. Een volk dat hard werkt. Wat heeft Puigdemont jullie misdaan ?? Wij Vlamingen mogen ook eens wat eensgezinder zijn en fierheid aan de dag leggen. Alle sympathie voor de Catalanen.
  • Jack Hals

    6 jaar geleden
    Onderdrukking is het zaad van de revolutie...